New York

               USA - New York

Tre dage på Manhattan, perlen i midten af floden Hudson, med Jersey, Brooklyn & Bronx kredsende omkring sig.What to do, where to go?...Jeg tilbragte ca 4,5 døgn i det nordøstlige USA, hvor jeg brugte tiden på sightseing i N.Y.C. , Washington D.C. & Boston...

En nem og hurtig måde at danne sig det helt store overblik på, er ved at tage på en tur rundt over området i helikopter.


Det er ikke helt billigt, men giver til gengæld et perspektiv på byen, og størrelsen på det hele. Noget man ikke har nogen som helst chance for, ved blot at bevæge sig rundt til fods, bus, metro eller taxa.


Der er masser af firmaer der tilbyder denne service, f.eks:


https://www.viator.com/

Blandede indtryk fra Manhattan, en smule af Brooklyn & Central Park m.m.


Billederne er uden specifik orden, og visse bygninger & lokationer er vist fra flere sider/vinkler ;-)

Jeg brugte ikke meget tid på museumsbesøg på Manhattan. Men jeg besøgte dog to steder, nemlig:


Intrepid Sea, Air & Space Museum

                         &                             

American Museum of Natural History


Førstnævnte er et pensioneret hangarskip med udstillinger omkring fly, hangarskibets indsatser m.m. og den pensionerede rumfærge Discovery.


Det naturhistoriske museum har eftersigende verdens største samling af dinosaurus-skeletter.


Når man har sagt Broadway, må man også sige musical.

Og der er massevis af shows at vælge imellem :-)

The 9/11 Memorial Museum


Det er et af den slags steder som skal opleves, ikke beskrives...

Selve museet/udstillingen ligger under jorden, og dækker det område som udgjorde selve det aller nederste af grundfundamentet af de to tvillingetårne.

En stor del af udstillingen er omfattet af foto-forbud da den indeholder mange meget personlige artefakter. Det er ikke for sarte sjæle...

Glem aldrig at give gode drikkepenge til stuepigen på hotellet. De arbejder oftest til absolutte mindsteløn.

Og desuden ved man jo aldrig hvad det kan ende med ;-)

     Bedste oplevelse?


Det der gav mig de vildeste sommerfugle i maven, fra "udforskningen" af Manhattan, har uden tvivl været flyveturen over området, at se hele denne metropol fra luften, i fugleperspektiv - og dog så alligevel så tæt på, var aldeles ubeskriveligt! :-)))

Jeg fløj med Icelandair, og eftersom de er et islandsk selskab, er deres rutenet indrettet på den måde at de benytter Keflavik lufthavn som hub, mellem deres europæiske rutenet og deres destinationer i USA & Canada.

Det virker faktisk fortrinligt, og en del af de lufthavne de flyver til, er iblandt de mindre/semi-store. Det har den store fordel at transfer igennem lufthavnen man rejser fra/til foregår relativt gnidningsfrit og hurtigt.

Og da alle andre selskaber flyver fra kontinental-Europa > USA betyder det irriterende mange timer i et flysæde. Her er den samlede rejsetid næsten den samme, men man får et afbræk når man lander på Vulkanøen og skal skifte fly, og samtidig får 1-2 timers pause...


http://www.icelandair.dk/