Rejser

  Mine rejser

Engang for længe siden fik jeg den tanke at ville ud at rejse, ud at se lidt på verden. Men hvad ér "Verden"? Lande, stater & forskellige befolkninger, det er jo altsammen noget der kommer og går... Faktisk burde man tænke i lidt større dimensioner, meget større faktisk...


Planeten Jorden,- tænk hvis man kunne "opleve,udforske og betragte" - dén?!.... Vi tager den for givet, som om det er noget der varer for evigt og aldrig vil forsvinde.. ?

                  Souvenirs

Når det gælder souvenirs er jeg vel lidt kedelig.

Jeg er ikke typen der slæber alle disse plastik "made in China" ting, sager og duppeditter med hjem. Hvad sker der med disse hvis man tager det med hjem? Det bliver smidt i en skuffe, ryger ind på en hylde eller lignende, og man ser det alligevel aldrig igen.

Ting der udtrykker noget specifikt om et bestemt område, f.eks Pomerol eller Barolo -rødvin fra Italien, halskæde vedhæng fra Thailand eller Egypten der henviser til elefanter eller faraoerne, er alt sammen noget der kan bruges når man er kommet hjem.

                       Helligdomme

Selv om jeg anser mig for at være ateist, holder det mig ikke tilbage for at stikke næsen indenfor i katolsk-ortodokse og russisk-ortodokse kirker, synagoger, moskéer og templer. Det kan altsammen øge ens indsigt i forskellige måder at tænke på, at anskue tilværelsen på.

Men uanset om man som dansker synes det er skørt eller ej, så respektér altid de retningslinier der er ved sådanne steder. Tænk blot på at alene det at man som "udefrakommende" får lov til at komme indenfor, er jo et tegn på at de viser én en høj grad af gæstfrihed og imødekommenhed.

                                                            Hvor skal man tage hen?


Verden er stor og tiden så kort, men når jeg bliver spurgt om hvor jeg har været, lyder svaret her i begyndelsen af 2014, efter at have suget luft i lungerne: 

Bergen, Amsterdam, Stockholm, Gotland, Rjukan, Oslo, Berlin, Hannover, Warszawa, Helsinki, Goteborg, Trollhätten, London, Stonehegne, Dublin, Rotterdam, Madrid, Toledo, Sevilla, Malaga, Nerja, Granada, Valetta, Tenerife, Gran Canaria, Agadir, Luxor, Cairo, Hurghada, Dendera, Poros, Naxos, Kreta, Rhodos, Athen/Piræus, Napoli, Rom, Firenze, Pisa, Venedig, Pattaya, Jomtien, Bangkok, Colorado, Yuma/Denver, Oklahoma/Springfield, Nebraska, New York, Boston, Washington D.C., Paris, Krakow...


Og så er jeg desværre endnu ikke nået videre omkring...

Men Sydamerika, Indien, Kina, Japan og Tyrkiet er da også på "hitlisten" - skal bare lige have fundet tiden til det....