Check In

En af mine store passioner - Flyvning, og ikke mindst det der ligger bag...

Nogensinde undret dig over hvordan kommunikationen i cockpittet & kontroltårnet forløber? Her er eksempler på hvordan det er, når tingene går galt...


http://www.airlinepilotforums.com/


Kønsfordelingen blandt piloterne - et udpluk fra tilfældigt udvalgte flyselskaber: (Pct kvinder i cockpittet)


Norwegian: 1,0

   Emirates: 1,5

        AirBaltic: 5,6

             SAS: ca 5,0

                   British Airways: 5,9

                                  Lufthansa: 7,0

Principielt kan det forekomme lidt ulogisk. Jeg er ikke én af dem der sidder og glæder mig til tidspunktet for takeoff. Jeg sidder snarere med nervøse sommerfugle i maven. Nok mest fordi den pragmatiske del af mig ved, at risikoen for ulykker er størst under start og landing.

Omvendt har jeg det så snart flyet er kommet op i cruise-højde. Så sidder jeg og småkeder mig. :-)


Jeg plejer at have en næsten fast procedure når jeg flyver, idet jeg altid medbringer læsestof i form af en bog, og ørepropper.

Et godt tip vedrørende læsestof, kan være at vælge noget der f.eks. er opbygget som en række af mindre noveller eller lignende, således at afbræk i læsningen ikke ødelægger historien. For typisk læser man et stykke tid, så kommer maden, så kaffen osv.... Og på samme vis kan læsning også slå ventetid effektivt ihjel når man venter i terminaler m.v. i lufthavnen.

Og det med at bruge ørepropper i flyet betragter jeg selv som et absolut must. Den evige støj/susen i kabinen virker måske ikke specielt højlydt når man sidder i det, men ved at have ørepropper i, blot 10-15 minutter, vil man hurtigt opdage hvor befriende det føles.


Historien om alletiders bedste flytype, Jumbojetten.

I dag er det jo faktisk sjældent man har mulighed for at flyve med dem. Medmindre det drejer sig om destinationer der er "ud af Europa", som Asien, USA eller Australien.

Og husk: Selv om sikkerhedsvideoen der vises før afgang er kedelig, har den jo et funktionelt formål... :-)

Hvordan finder man de bedste pladser på flyet? Der findes hele hjemmesider beregnet til at hjælpe med den slags. Og her forklares der kort om nogle af de basale tricks man kan bruge...

Verdens længste flyruter...


Auckland > Doha

14.535km, ca 18 timer


Perth > London

14.500km, ca 17 timer


Auckland > Dubai

14.201km, ca 17 timer


Los Angeles > Singapore

14.114km, ca 17 timer

Jetmotoren - hvordan virker den?

Hvem opfandt den?

Hvilken betydning har den haft for menneskeheden?