Grækenland

Min berøring med det græske, kan bedst beskrives som svævende og sporadisk.

Jeg har besøgt landet ad et par omgang. Første visit var med fly, hvor Athen, Piræus & kato posidonia var blandt de steder som blev udforsket.

Vi tilbragte dog også en dag på havet, et en-dags-cruise som var alle pengene værd, da det gav et fantastisk og anderledes indtryk af landet, end det metropolen Athen-Piræus kan levere.


Nummer 2 besøg i det græske var en del af et cruise, hvor vi lagde til i havnebyen Piræus, samt på Kreta, Rhodos og Santorini.


Minicruise fra Athen:

http://sibyl.dk/rejser/spanien/gr%C3%A6kenland/det%20gr%C3%A6ske%20%C3%B8hav.html


Det store cruise gennem landet:

http://sibyl.dk/rejser/cruise/tenerife%20-%20cypern.html

Grækenland

Blandede input, fra alle mulige steder.

Infrastrukturen i landet er "alternativt" fungerende, men fx virker metro-systemet nogenlunde. Taxa & busser er nogle gange en kompliceret affære at finde ud af.

Vær obs på at biletter måske skal købes før påstigning - henne i den lokale aviskiosk...

Klimaforhold - hvis du er typen som godt kan lide fugtig varme, er Grækenland lige noget for dig.

Juni - august er stegende hedt, og deciderede hedebølger er heller ikke ualmindelige. Så hvis du ikke er til 40*C og høj luftfugtighed, er ydersæsonen måske noget du bør satse på. Mængden af turister er dog desværre ikke nødvendigvis mindre.

Så hvis du fx. planlægger at slå et smut omkring Akropopolis-højen i Athen, så lyder mit umiddelbare råd: Det ligger i gå-afstand fra centrum, men gør det først på dagen. Ved middagstid står turister (og lommetyve) som sild i en tønde, og det er umenneskeligt varmt oppe ved Parthenon-templet.