Rejse-links

Links til rejsen...Mine foretrukne flyselskaber                           


http://www.lufthansa.com/dk/en/Homepage

- En af mine favoritter. De flyver til tiden, yder sublin service og har et fantastisk netværk.


https://www.norwegian.com/dk/

- Billige billetter. God service og sjældent alvorlige forsinkelser. Men de er bedst til destinationer i fx syd- øst Europa. Deres afgange i Skandinavien er meget spredte.


http://www.icelandair.dk/

- Måske lidt alternativt, men jeg synes de er værd at tage i betragtning ved

rejser til USA & Canada.Mine foretrukne hotelkæder                           


https://www.comwell.dk/

- De er i den dyre ende af skalaen, men med super service, mad og alt andet.

De er værd at tjekke priser på, på deres egen hjemmeside da de ikke altid figurerer på søgemaskiner.


https://www.scandichotels.dk/

- Turistklasse-niveau. Men maden er okay og rigelig. Service og værelser m.m. virker som det skal men niveauet er mere skrabet end Comwell.

De er værd at tjekke priser på, på deres egen hjemmeside da de ikke altid figurerer på søgemaskiner.


https://www.melia.com/en/home.htm

- Spanskejet hotelkæde. Jeg har ofte brugt dem i Madrid. De er aldeles ubeskrivelige og mageløse. Sublin serviceniveau, maden er i topklasse, og særligt morgenmaden er himmelsk. Med den høje standard følger dog også et relativt højt prisniveau.


https://www.bestwestern.dk/

- Lidt svære at definere. Det er ofte familie-hoteller og lignende, som er blevet indlemmet i kæden. Niveauet kan være stærkt varierende, så vær kritisk. Det man opfatter som 4* i Sydeuropa kan være noget ganske andet, end hvad det opfattes som, her i Skandinavien.Mine bud på cruise-agenturer / rederier       


http://cruise.dk/


https://www.mycruise.dk/


https://www.sales.vikingline.com/


https://www.dfdsseaways.dk/Interessante togselskaber                                                   


https://www.dsb.dk/

Den kræver næppe nogen videre forklaring, men særligt ved søgninger på deres Orange billetter kan de trods alt levere nogle til tider interessante bud på på lidt alternative udflugter i både Danmark og udlandet. Enkelte pakkeløsninger har de også.


https://www.bahn.de/p/view/index.shtml

De tyske statsbaner er en super løsning til rejser i Tyskland, hvis man vil bytte fly eller bil ud med en afslappende togrejse. Og de tyske priser er lavere end DSB´s priser. Det kan altså betale sig at søge på Deutsche Bahn så snart turen går sydpå. Deres hjemmeside er på flere forskellige sprog, incl dansk.


https://www.sj.se/sv/hem.html#/

De svenske statsbaner. Prismæssigt ca det samme som ved DSB.


https://www.nsb.no/forside

De norske statsbaner. Forestil dig fx at rejse med Fjordline eller Colorline til Bergen eller Kristiansand. Og derefter fortsætte turen mod Oslo i et tog, med en panoramaudsigt over Sydnorge, mens du langsomt og mageligt ankommer til hovedstaden i solnedgangensMit favorit rejsebureau på nettet                                 


https://www.fdm-travel.dk/

- Det kan virke gammeldags at bruge et rejsebureau, men både i de tilfælde hvor man fx har adskillige flyskift på ud- & hjemrejse. og fx skal have forskellige sædetyper på flyet, kan det være yderst fornuftigt. Desuden kan man faktisk være heldig at opnå prismatch på fly + hotel, ved gennem dette bureau at købe det som samlet pakke, som et alternativ til en "pakkeløsning" ved søgemaskine.


               

Søgemaskiner                                                   


Her kunne jeg vælge at nævne en lang række, men du kender dem alligevel i forvejen. Men jeg kan da sige så meget, at man ofte er nødt til at lave en del kryds-søgninger, for at finde idealpriser m.m. Blandt andet optræder visse flyselskaber ikke altid på de forskellige søgemaskiner, et eksempel kunne fx være Ryanair.

Og i en del tilfælde kan det være billigst at lave fly & hotel-booking samlet, mens det i andre tilfælde kan vise sig billigere at gøre det separat.

Kloge hoveder påstår endvidere at der er forskel på priserne, afhængigt af tidspunktet på ugen. Mandage & tirsdage er generelt altid billige. Og specielt når det gælder køb af flybilletter er det almindeligt kendt at januar måned er den billigste at rejse i.Rejseforsikringer                                         


Rigtigt mange mennesker tegner ekstra rejseforsikringer når de skal rejse, men tjek lige først din familie/indbo-forsikring. Den indeholder med stor sandsynlighed også en rejseforsikring. Dog kan der være forskel på om den dækker Europa, eller hele verden.


https://www.europaeiske.dk/privat/

- En af de mest brugte selskaber, når det gælder rejseforsikringer.Er flyet forsinket?                                       


https://flyhjaelp.dk/

- Jeg har aldrig selv stået i situationen, men hvis dit fly er udsat for større forsinkelser, og selskabet afviser dialog eller krav er der altså hjælp at hente.