Spanien

Spanien - La vida loca !

Spanien er et på samme tid både uforståeligt og fortryllende land. En nation med en lang storm omsust og kaotisk historie. Det er et land der har haft kolonier så langt væk som Plilipinerne og Sydamerika. Det spanske sprog er i dag rangerende vist nok på 5. eller 6. pladsen over de mest talte sprog på Jorden. Og når man rejser i landet oplever man tilstadighed en nation med et særdeles varieret liv og kultur.

Hovedstaden Madrid, Castiliens højborg har således en klart anden attitude og atmosfære, end hvis man bevæger sig sydpå, til Andalusien. Og ikke at forglemme, er De Canariske øer jo også en del af landet, øer der geografisk befinder sig i en helt anden klimazone end det resterende fastland.    


Lad det være sagt med det samme: Jeg taler hverken fejlfrit eller på anden måde eksemplarisk spansk. Men som jeg plejer at sige det, så kan jeg kommunikere på spansk, fra jeg ankommer til en spansk lufthavn, til jeg forlader landet igen...

Og det har mange fordele, kontakt mellem mennesker sker altså nemmest - hvis man forstår hinanden...

Så lær sproget, det er ikke så svært. Det tager allerhøjest 5-10 år før man er nogenlunde habil til det.

Eller flyt til Spanien permanent - Vejret er alligevel at foretrække fremfor det danske! ...                            

     .....Lidt Quick-historie...

 

                Økonomi

Det der med penge har aldrig været spaniernes stærke side. Under koloni-tiden var det en af Europas rigeste nationer, men en uheldig kombination af uduelige regerende konger og opslidende krige har gjort landet til et af EU´s sorte får i dag. Hvor høj arbejdsløshed og elendig økonomi er hverdagskost, specielt efter finanskrisen...

Den spanske borgerkrig fra 1931-1936 er et helt kapitel for sig, men Franko-tiden som efterfulgte, ligger den dag i dag, dybt i enhver spaniers bevidsthed.

             Religion

Spanien er et stærkt katolsk land, og kirken har en meget stor plads i hverdagslivet, specielt hos de ældre generationer.

Før 1931 - og igen under Franko-tiden var krikens præster ikke bare forkyndere af religiøse budskaber, men de stod også i høj grad for undervisningen i landet.

Ind til år ca 722 var den sydlige del af landet under Maurernes styre, hvilket medførte en høj grad af muslamisering i disse områder.

Fotoalbummet

     Min bedste oplevelse

Der er simpelthen så meget at vælge imellem! ...

Men byen Madrid generelt, har jeg nok tabt mit hjerte til. Den er storslået, nogle vil næsten sige arrogant i dens fremtoning, men så alligevel har den et tvist af den latinske atmosfære. Det er som en symbiose mellem alt det konservative europæiske og et lille let strejf af Latinamerika.

I love it! ...


     
En bananpalme med "sølvbananer" på Gran Canaria. En stor delikatesse der kun eksporteres til fastlandet.


Sahara? Nej ... Men det ér et ørken-område, på Gran Canaria.

 

En af indgangene til Retiroparken i Madrid, byens pendant til London´s Hyde Park.


Vue over Malaga.


Gademiljø, Sevilla.


Landsbymiljø i Toledo (Madrid)

 

Alhambra, Maurernes kompleks i Granada