Midt Western

Midt      Western

Det amerikanske Mid-western er på ingen måde sammenligneligt med den verden man møder når man rejser på østkysten i USA.


Tempoet er et helt andet herinde, og hvor fx byerne Washington D.C., New York & Boston har mange særpræg som virker næsten europæiske, så opdager man hurtigt at mentaliteten og naturen herinde hvor fastlandsklimaet dominerer, er anderledes.


Vi har grene af familien boende i staterne Nebraska, Colorado, Oklahoma og Texas.

Alt er større, vildere og barskere. Fra de vildeste snestorme om vinteren, til sommertemperaturer som nemt sniger sig et godt stykke over 40*C, og hvor tordenstorme og haglbyger er noget man hurtigt lærer at have respekt for. Og geografien er også noget ganske andet end det man er vant til i Europa. At besøge slægtninge som bor i nabostaten, og derved skulle køre bil i 5-10 timer, tager man som en naturlig ting. Hvor vi som danskere ville betragte det som en større ekspedition, med flere dages planlægning forud for turen.


Durango & Silverton - Et stk vaskeægte

veterantog i Coloradobjergene, med masser af autentisk damp, røg og storslået, bjergtagende panoramaudsigt over den vilde natur, mens toget buldrer afsted.


Riverrafting er i øvrigt også en mulighed her i området. Og der ér både mulighed for at prøve kræfter med de vilde - og mindre vilde områder af Coloradofloden.

         http://www.durangotrain.com/

De amerikanske midtstater er noget af det jeg på én og samme tid både kan se mig vildt forelsket i, og så på samme tid alligevel tænke at det er et absurd virkelighedsfjernt sted på Jorden.

Den konservative, romantiske tilgang til tingene er egentlig fantastisk charmerende. Men samtidig kan man som europæer ikke undsige sig for at blive forarget over det livssyn mange af indbyggerne har når det gælder miljø & globalt udsyn...