Sikkerhed

Sikkerhed - Hvordan passer man bedst på sig selv, når man rejser?

Ens egen sikkerhed kommer altid først når man rejser. Så kan folk altid sige at man er egoistisk osv... Blot ignorér det.

Personligt har jeg en fast procedure når jeg rejser. Og det starter længe inden jeg ankommer til destinationen.

Hvis det er et sted jeg ikke har været før, så undersøger jeg altid om der er særlige lokale forhold man bør være bevidste omkring.

Hvis man har en god basisviden om kultur & historiske forhold i forhold til stedet, vil oplevelsen blive væsentligt større.

Selvom man måske rejser i et "sprogområde" man ikke behersker, så kan selv få enkelte gloser åbne mange døre, hvilket jeg selv har oplevet i f.eks. Marokko, Ægypten og Thailand.

Og helt overordnet, hav en plan:

- Hvad vil du se?

- Hvilken rækkefølge?

- Lav prioriteter fra høj til lav.


Man når næsten aldrig at se og opleve alt det man har planlagt hjemmefra, men en god ide er at starte hver dag med at lave en hurtig plan for dagen. Tjek ruter, bykort og muligheder for transportmidler - på forhånd.


Personligt rejser jeg selv relativt "neutralt" - Jeg hader selv når jeg må stå og flagre med et bykort ude i det offentlige byrum.

På samme vis er det for mig at se, lidt pest eller kolera at stå og tage billeder på offentlige pladser og steder. Jeg har aldrig kameraet dinglende synligt fremme konstant. Så hellere tage et pic med mobilen, hvis kvaliteten ikke behøver at være super.


Et andet godt råd jeg selv altid bruger, og betragter som helt naturligt: Gå i supermarkedet!

Du skal alligevel have billig flaskevand, nem mad osv. og så har du nemt en "supermarkedspose", der får dig til at smelte bedre ind i gadebilledet...

Tag dig tid til at nyde det offentlige byrum, alle større byer har parker m.v. Og hvis der går familier med børn rundt, hvilket specielt er tilfældet hen på eftermiddagen, så benyt dig af situationen, find en ledig bænk, og flyd ud midt i oasen...

Omvendt - hold dig væk fra den slags steder om aftenen, og det samme gælder yderområder af mange større byer.


Og sidst men ikke mindst: Hvis man kan planlægge det så man ankommer til destinationen i dagslys er det klart en fordel. Jeg hader selv at skulle ankomme til en by jeg ikke kender, efter solnedgang. Hvis man først skal fra lufthavnen, ind til bymidten, og derefter finde vej til hotellet, er det (til trods for min egen eminente stedssans) næsten 100% sikkert at man farer totalt vild undervejs.


Bare for at nævne to eksempler, så har jeg travet rundt i både Venedig & Paris for at finde hotellet jeg skulle bo på, og begge steder var jeg TOTALT på afveje... Så det kan ske for alle. Så hvis man ankommer i mørke, er udgiften til taxaen hurtigt pengene værd. :-)

Sov godt & drøm sødt :-)