Stockholm - Helsinki

  Stockholm - Helsinki

Turen Stockholm - Helsinki er en af den slags mini-cruises der kræver en smule logistisk planlægning. Den nemmeste rute fra Danmark er med fly fra enten København eller Billund. Og flyselskaberne Norwegian og SAS har begge ruter der dækker behovet. Alternativet kan f.eks. være med svenske jernbaner´s Intercity-2000 der har ruter Göteborg - Stockholm eller København - Stockholm.

Selve oplevelsen af sejladsen, og byerne i hver ende, er meget forskellig afhængigt af, om man rejser i vinter, eller sommer-halvåret.

Smukt, fredfyldt, charmerende og romantisk om sommeren. Og barsk og storslået om vinteren.

           Viking Line

  http://www.vikingline.dk/

De to byer er meget forskellige fra hinanden. Mange siger at Stockholm er at betragte som Nordens Venedig. Der er en atmosfære af sydlandsk afslappethed og tempoet virker roligt af afslappet. Tag eventuelt en tur med S-banen, en speciel oplevelse, da meget er hugget ud af granit, og f.eks. står i rå look, eller er udsmykket på forskellig vis.

Når man sejler ud gennem den svenske skærgård i løbet af eftermiddagen og sent på aftenen anløber Ålandsøerne er det et fantastisk skue, at opleve hvordan livet leves på de tusinder holme der ligger overalt på vejen ud.

Næste morgen når man går i land i Helsinki, har hele billedet ændret sig markant.

Byen her fremtræder betydeligt mere råt, kølig og næsten bombastisk i dens karakter.

Finsk arkitektur synes klart præget af den store russiske nabo mod øst. Men de forskellige smilehuller i byen findes skam, man skal blot lede lidt...