Studier

Studier - tips & tricks

Forelæsninger kan være både underholdende hvis forelæseren forstår at komme "ud over kanten", men ofte er det en dræbende kedelig del af éns studietid...

Studielivet

I nogle tilfælde er der hjælp at hente, f.eks. når det gælder skriftligt arbejde, organisering af dokumenter, sikring af feriebilleder. De der laver fælles arbejdsopgaver enten på jobbet, eller i forbindelse med gruppeopgaver i forbindelse med studiearbejde.

Jeg vil med baggrund i egne erfaringer fra undervisning m.m. fremhæve to system-værktøjer der med lethed løser opgaver som beskrevet ovenfor.

Det første hedder Googledrive og det andet lyder navnet Evernote. Begge systemer kan køre på mobil, tablet og pc, og netop det faktum at det hele kører fra en server, betyder at man altid er "updatet" - uanset fra hvilken enhed man benytter.

Ydermere kender vel nok de fleste søgemaskinen Google. Men ved du at der findes en variant til den? Navnet er Google-scholar. https://scholar.google.dk/

Det er en søgemaskine alá den normale Google, men med den store forskel at artikler m.m. er blevet gennemlæst/verificeret. Det vil altså sige at man ikke nødvendigvis skal være lige så kritisk med det man læser dér, som hvis man blot har fortaget en almindelig google-søgning.

 

 

Folkeuniversitetet

Når hjernen tørster efter ekstra føde. Det fantastiske ved Folkeuniversitetets palette af tilbud er dels at udvalget er enormt, med alt lige fra genetik til filosofi. Og underviserne/forelæserne er ofte specialister indenfor det stofområde de fortæller om. Så vidensniveauet er fænomenalt. Det kan klart anbefales:

http://fuau.dk/aarhus/

Et alternativ til dette kan være: https://ofn.au.dk/

 

Googledrive

Der ligger et utal af funktioner indbygget i systemet, men kortfattet kan det opfattes som et slags arkiv- og skrive- delesystem. Det fungerer som arkiv for dokumenter som f.eks. pdf, word, excel og billed -filer. Ydermere kan det anvendes som skrivesystem hvor flere brugere anvender det samme dokument simultant.

Dette system kan bedst forklares sådan her: 

https://docs.google.com/presentation/d/1SrBbML2L669Z5AaDBfAMGHhT4pbKepNaftk-2A_lEls/edit?usp=sharing

 

 

Evernote

Er som sådan et note-system, men kan også anvendes i det daglige som huskeseddel, tlf-liste, m.m.

Det er grundlæggende opbygget som tre forskellige typer. Afhængigt af om man ønsker et gratis produkt, eller om man vil betale, og så kunne udnytte endnu flere features.

For langt de fleste vil gratis-modellen være rigeligt.

Det gode ved systemet er blandt andet at man ved at skrive et enkelt søgeord, kan finde relevant materiale på sekunder. Den søger i alt materiale man har liggende. Og der er mulighed for upload/vedhæftning af forskellige typer filer, billeder m.m. i hvert enkelt note man laver.

https://evernote.com/

 

 

Udfordringer med pc´en / notebook´n?

Så er der måske et par fif at hente her...

 

 

Mozilla Firefox

Først er der det med browsere... Min foretrukne er helt klart Mozilla Firefox. Og den har visse geniale muligheder indbygget i systemet. Man kan indstallere det de kalder for Ad-ons... Specielt to er interessante: Ghostery og Youtube MP3 converter. De hentes begge via "Indstillinger" oppe i højre hjørne af browservinduet.

Converteren er simpel, den omdanner youtube-filer til MP3-filer, altså almindelige musikfiler.

Ghostery er noget mere avanceret. Den beskytter/blokerer imod en del af det spyware/cookies man ellers dagligt sidder og irriteres over.

 

 

Og hvis det skal være mere besværligt, og maskinen ligger for døden, skal man ind og grave dybere i sagen:

https://docs.google.com/document/d/1huACl2qF2NQAQ2wY2lf1LUwSxX6vqZWofggAOUzYvak/edit?usp=sharing

 

 

Står du og mangler ny notebook eller lignende, kunne genbrug måske være et billigt alternativ til nyt?

https://www.refurb.dk/

 

 

Sidst et link til en hjemmeside hvorfra alverdens nyttige værktøjer kan hentes:

https://ninite.com/

Copyright © All Rights Reserved