Netværk

Netværk -

Når man studerer, er jobsøgende, eller er i beskæftigelse...

Networking

 

Linkedin

- Overordnet kan det udnyttes på tre måder, du kan forøge og optimere omfanget af dit faglige professionelle netværk, andre kan søge om at netværke med dig, og jobrekrutterings-firmaer kan søge på dig og de informationer du vælger at lægge frem.

 

Powerjobmidt

- Et NGO netværk for jobsøgende i Region Midtjylland. Med mulighed for fagligt fællesskab, sparring på fx jobsamtaler, elevatortaler, jobansøgninger og cv´ere. Ydermere er der jævnligt oplæg fra udefrakomne. Det kan fx være temaer som "ledighed & stress" eller folk fra rekrutteringsfirmaer som fortæller om screening af ansøgninger & cv - hvad de har fokus på.

 

Jobsøgningssider

 

Jobindex

- Kongen over alle jobsøgningssider. Med utroligt mange features, hvor der kan søges på titler, arbejdsområder, postnumre og geografisk område. Hvilket gør søgning hurtig og kvalitativ. Jobagent kan tilføjes, så nye jobs automatisk sendes til éns @mail. Ved at oprette login på sitet, kan man vælge at lægge mulige jobs i en mappe, samt markere jobs som man har søgt på, hvilket øger overskueligheden markant.

Sitet opsamler jobannoncer fra andre sites, hvilket gør at man sjældent undgår at se disse.

 

Ofir

- Jobsøgningssite ligesom Jobindex, men mindre avanceret. Hvis man vælger at gemme søgte jobs i ens login-mappe, skal man selv huske hvilke man har søgt, samt hvilke annoncer som ikke længere er aktive.

 

Stepstone

- Principielt ligesom Jobindex og Ofir, men her er det primært lederstillinger som er i fokus, søgemulighederne er derfor begrænsede.

 

Facebook

- I nogle brancher kan jobsøgning sagtens give pote, ved anvendelse af Facebook, særligt hvis man har flair for at udnytte de grafiske muligheder som ligger i anvendelsen af dette IT-univers. Hvilket fx kan være i form af en JobCV-video.

 

Inspiration til jobsøgning

 

Skabelon til ansøgning & CV

- Ved en simpel Google-søgning finder man hurtigt adskillige sider med skabeloner, primært som "Word-fil". Fx:

https://hitmedjobbet.dk/ressourcer/skabeloner-til-ansoegning/

 

 

Alternativ networking, arbejde & rejse

 

Work away

- Jeg har ikke selv afprøvet dette i praksis, men for de som er til den slags; Det foregår groft sagt ved at man laver en aftale om at arbejde for kost & logi, for en given periode, hvorefter man rejser til det pågældende sted. På den måde kan man principielt rejse Jorden rundt, ved simpelthen at arbejde forskellige steder undervejs, for at tjene penge til mad og overnatning.

 

 

Copyright © All Rights Reserved