Bogreolen

 

Jamen bøger er da sjove? Jeg har læst mange, og mangler endnu - mange...

Men de kommer jo i mange varianter.

 

For eksempel biografier og spændings/kriminal-romaner...

Her kommer et udpluk...

 

Bogreolen

  Leif Davidsen - Dostojevskijs sidste rejse

  Normalt skriver han jo spændings/ spion-romaner, men her er en særegn undtagelse. Og den er såre simpel, en rejse på en af de russiske flodbåde fra Moskva > Perm. 20 år efter at han forlod Rusland kommer han tilbage, nu efter Sovjettiden, og beskriver de forandringer og problemer landet står i. Hvis man er nysgerrig efter samtids-historie er det et klart hit.

  Mac Lean - Bjørneøen

  Det er sublim underholdning, uden alt for meget udenoms-nonsens. En bog fyldt med intriger, fortielser og løgne i alle afskygninger. Tempoet er til tider hurtigt, og persongalleriet er omfattende, så det gælder om at holde tungen lige i munden, når man skal holde styr på handlingen.

  Kofi Annan En journalist har skrevet en biografi om manden vi alle lærte at elske og respektere. En fortælling om manden hvis mål her i livet aldrig havde været det det blev - en fredens mand. Man følger ham både i opvæksten, og langs korridorerne i det politiske univers, når han forhandler med alverdens mægtigste personer. Et unikt indblik i fredspolitik på allerhøjeste p lan.

   

  Susse Wold - Fremkaldt

  Selvbiografi i den reneste form - lige fra hjertet.

  Utahs bjerge, og andre historier - - Leif Davidsen

  Den ligner ikke noget andet jeg har læst fra hans side... Nærmest en række små noveller. I Kriminalgenren. Ganske udemærket underholdning, specielt under rejser,Cuba Libre eftersom man hurtigt får "ædt" sig igennem de forskellige historier.

  Min broders vogter - Leif Davidsen

  Endnu et smugkig bag Sovjetmagtens duggede ruder.

  Det røde tyranni

  Ganske lige til. Man følger Stalins vej til magten. Og det er en bloddryppende omgang, men illustrerer samtidig hvorfor den russiske befolkning, den dag i dag, tænker som den gør.

  Cuba Libre -

  Régine Deforges En tempofyldt og kompleks roman der udspiller sig primært på Cuba under Castros krig mod Batista, man skal nok være temmeligt godt inde i de historiske facts vedrørende efterkrigstiden - globalt set, for helt at kunne følge plottet i fortællingen.

  Madeleine Albright

  Den er desværre endnu ikke blevet gennemtygget - men det kan kun blive godt. Hvis du eventuelt ikke ved det, har hun faktisk østeuropæiske rødder...

  Ulla Terkelsen, "Vi kan sove i flyvemaskinen".

  En helt fantastisk glad og sprudlende fortælling om alt det utrolige hun har oplevet igennem hendes arbejde som journalist overalt i verden. Fortællingen begynder med hendes barndom og videre op i livet og ud i verden.

  Den er skrevet så de enkelte afsnit ganske vist er sammenhængende, men dog alligevel på en måde så man kan læse et stykke, lade den ligge, og så gå tilbage tilden igen. Ironisk nok læste jeg faktisk bogen netop i forskellige flyvemaskiner, undervejs på en af mine ture til USA.

  Isabel Allende - Portræt i sepia

  En af sydamerikas bedste forfattere. En fortælling om en ung kvindes trang til at udforske hendes ukendte fortid, hvilket tager os tilbage til 1800-1900tallet i Chile med dets blodige krige og kontraster mellem det storslåede pompøse, og det diminitive og usle liv.

  Kaspisk regn

  En historie der udspiller sig i tiden op til den Iranske revolution i 1979.

  Jødiske familier, komplicerede giftemål, og meget mere, i et Iran hvor alt bliver mere og mere kaotisk. Personlige intriger og stor-politik.

  Pelikannotatet - John Grisham

  Vel ikke meget at sige, den er filmatiseret, det er en spændingsklassiker...

   

  Den ukendte hustru - Leif Davidsen

  Selv i den private-sfære fulgte systemets allestedsværende øjne borgerne i landet.

   

  Leif Davidsen - Lime´s billede

  Spændingsroman i topklasse, her er det hele. Spioner, samtidsliv, personlige tragedier, kulturelle diversiteter og en mageløs spændingskurve.

   

  Den falske fører - Colin Forbes

  Titlen afslører næsten indholdet, havde Føreren stand in´s? Men med det historiske twist gives dog lidt ekstra dybe i fortællingen.

  Psoudo-arbejde

  En ganske anderledes og nytænkende bog om vores syn på beskæftigelse i dagens globale verden. Med masser af indspark fra de højtbesyngne teoretikere Weber, Taylor, Smidt m.m.

   

  Kommissær Morse - Colin Dexter

  Tre krimier samlet i ét. Det er som med tv-udgaverne af Morse, en noget til tider langstrakt affære. Ligger fint i katagorien "godnat-læsning"...

  På udkig efter Hemingway -

  Leif Davidsen

  Her er der så skiftet spor, til Caribiens varme vande, og udover de historiske komponenter, giver denne bog også klart fornemmelsen af de mere varme himmelstrøg.

  Copyright © All Rights Reserved